Συγχωροχάρτι «διαρκείας» στην κυβέρνηση από τους έλληνες πολίτες

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ελαβον 26.6% οι… Αναποφάσιστοι, σύμφωνα με την έρευνα του BridgingEurope.net, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Το δεύτερο κόμμα, παραμένει, όπως και στην ερεύνα του Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22.1%, ενώ η ΝΔ βρίσκεται 5,8 μονάδες πίσω από τη ΝΔ! Αυτά δείχνει η δημοσκόπηση του think tank  BridgingEurope.net.

Ειδικότερα:

Picture

Όπως βλέπουμε από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, λίγο περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χειρίζεται την οικονομική κρίση καλύτερα από τους προηγούμενους, ενώ, το 62% πιστεύει ότι, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνησης θα ασχοληθεί με ζητήματα ανεργίας, φτώχειας και ανάπτυξης. Υπάρχει και ένα 25% που πιστεύει ότι έρχονται καλύτερες μέρες, μετά την αξιολόγηση.

 

Picture

Ως προς τη συμφωνία και την αξιολόγηση, είναι προφανής η αποδοχή την έλλειψης επαρκούς πληροφόρησης από την πλευρά των ερωτηθέντων. Παρότι όμως, αποδέχονται ότι είναι πολλά εκείνα τα οποία ΔΕΝ γνωρίζουν, ΔΕΝ καταψηφίζουν την προσπάθεια  της κυβέρνησης, αντιθέτως πιστεύουν κατά πλειοψηφία ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη διαπραγμάτευση.

Μέχρι και το ταμείο εκποίησης της εθνικής περιουσίας, κάτι για το οποίο μέχρι και Υπουργοί έχουν ρίξει δάκρυ κορόμηλο, εμπνέει τους ερωτηθέντες, που θεωρούν ότι θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Picture

 

Oρίστε και η πρόθεση ψήφου όπως καταγράφεται από το BridgingEurope.net.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται αλλά με απώλειες, που όμως, δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ, σύμφωνα με τους αναλυτές. Το ΠΟΤΑΜΙ βρίσκεται σε διαδικασία αποξήρανσης, ΚΚΕ και ΧΑ διατηρούν τις δυνάμεις τους, όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ η ΛΑΕ ροκανίζεται από την Πλεύση της Ζωής.

Στην προηγούμενη έρευνα του Απριλίου του 2016, όπου κυριαρχούσε το προσφυγικό ζήτημα, σε σχετική ερώτηση για το ποιος φταίει για την τροπή που έχει πάρει το θέμα στην Ελλάδα, πάνω από τους μισούς απάντησαν ότι την ευθύνη φέρει η έλλδσφέεέλδσφφέλλειψη διάθεσης συνεργασίας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ μόλις 2 στους 10 έβλεπαν ελληνική ευθύνη στο μπάχαλο που επικράτησε.

Picture

Πηγή: BridgingEurope.Net

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s