Ακούστε το «Transistor» 19.03.2020

Χαίρετε! Υπό κανονικές συνθήκες αυτή η εκπομπή θα ήταν ζωντανή! Απευθείας. Εγώ θα ήμουν στο γνώριμο στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος, απέναντί μου θα είχα κάποια ή κάποιον εκ των γνώριμων ηχοληπτών και το Τρανζίστορ θα σας μετέφερε τα νέα από τις όμορφες πλευρές της ζωής μας. Αλλά τίποτα δεν είναι γνώριμο, τίποτα δεν είναι υπό κανονικές συνθήκες.

Και οι πιο ακραίες ειρωνείες για την επιστροφή στην κανονικότητα ωχριούν μπροστά σε αυτή τη δυστοπία, τη βγαλμένη από κάποιο βιβλίο ή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και κάνουν το αίτημα για επιστροφή στην… Αγία Καθημερινότητα πιο δυνατό από ποτέ.

Η πανδημία βρήκε τον πλανήτη ανέτοιμο, κυρίως εξαιτίας της βεβαιότητας ότι ένα τέτοιο σενάριο ανήκει όντως στην επιστημονική φαντασία. Ανέτοιμους δεν βρήκε τους επιστήμονες, αλλά τους διαχειριστές των κρατών, το πολιτικό προσωπικό. Οι σοβαροί έχουν φανεί από την αρχή, είναι εκείνοι που πήραν γρήγορα τις αποφάσεις, άκουσαν τους επιστήμονες και τους διευκόλυναν να εφαρμόσουν τα σωστά μέτρα, γρήγορα. Οι άλλοι… θα φανεί στο μέτρημα… δυστυχώς. Και το πρώτο μάθημα από αυτή την ιστορία θα είναι τι σημαίνει ακριβώς το να ψηφίζουμε τσαρλατάνους, πλανώδιους πλασιέ, αστοιχείωτους, λαϊκιστές.

Είμαι η Μαρία Κοζάκου, εκπέμπω από το Ταλίν της Εσθονίας, η εκπομπή έχει ηχογραφηθεί πριν λίγες ώρες. Είναι το Τρανζίστορ και για κάτι λιγότερο από μια ώρα θα είμαστε μαζί. Μαζί…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s